29. august 2011

Marked og resirkulering

Gelato nytes i The Rocks
Nå i helgen valgte vi å ikke leie bil, men heller sjekke ut noen av markedene som finnes her i Sydney - til fots/kollektivt eller noe slikt...
Det er masse markeder i helgene - og det er mange flotte ting man kan kjøpe og se på.

Lørdag hadde vi (voksne) store planer om å ta en tur til Paddington Markets, men da vi fortalte dette ved frokostbordet lørdag ble det krise i heimen! Det er jo så koselig med lørdagsgrøt i Sjømannskirken, at det må tydeligvis informeres om tidligere hvis man skal hoppe over en så koselig tradisjon.
Om kvelden ble vi invitert på nydelig pizza og rødvin hos Ragnhill og Grim. Vi ble superbegeistret over pizza med gresskar - så det er absolutt noe vi (les: Tarjei) må teste ut hjemme. Gresskar er en mye brukt grønnsak her nede, så det var spennende å smake!

Gøy å posere litt foran Operahuset!
Søndag fikk vi ungene med oss til The Rocks. Dette er en bydel i Sydney som ligger like under Sydney Harbour Bridge. Der er det marked hver helg. Og mange av bodene tilbyr spennende mat. Så vi kom hjem med deilig hjemmelaget snop, og en slags syltetøy-aktig greie med fiken og diverse deilig moms. Den var helt nydelig å ha til Brie!! Nam!
Etter dette tok vi turen ned på Operahuset. Dette ligger like ved The Rocks, så turen var ikke lang.
Der spiste vi nydelig mat og kosa oss skikkelig, før vi tok fergen tilbake til Manly.

De siste dagene har jeg lagt merke til at det er blitt satt ut endel søppel/gamle ting på gata. Ser jo litt rart ut, så jeg har tenkt at det må jo være noe spesielt som skjer.
Idag spurte jeg en dame som stod utenfor huset sitt og stablet opp litt gammelt skrot - og hun kunne fortelle at det er faste datoer iløpet av året hvor man kan få hentet søppel gratis.
Solnedgang ved Fairlight beach.
I forkant av disse datoene putter man det ut på gata slik at man kan gå rundt og se om det er noe man trenger. Så det er altså en mulighet for å gi bort/få saker man ikke bruker lenger. Og det som ingen vil ha - det blir hentet av det offentlige og kastet. Det er jo helt supert!

Så overalt ser man at folk titter rundt i det som står ute - og går videre for å se om de finner noe annet. Helt strålende sier nå jeg! Ja til resirkulering!!

2 kommentarer:

  1. Jeg syns det høres ut som dere har det utrolig deilig der nede, og jeg gleder meg til å få være med på utflukter både med og uten bil.
    Høres også ut som Australia er ett land som tar vare på innbyggerne sine både med det du skrev om grilling og bål og ved, og også nå med søppel og resirkulering. Fy søren så mye rot vi hadde sluppet hvis noe slikt ble gjort her også.

    Klemmer til alle fem fra tante Cili ;-)

    SvarSlett
  2. Slik resirkulering har de i spania også. Helt genialt! SKal vi se, trenger vi en sofa eller en ny gjesteseng? Genialt! Koser meg med bloggen deres, og lever livet "down under" via dere.

    SvarSlett