21. august 2011

Hverdagen har begynt


Koselig tegnestund hjemme - før turen til frisøren
Nå har Amalie og Ola gått på skole en uke - og det går virkelig over all forventning! De har fått gode venner og kommet seg godt inn i klassene sine.
Tarjei trives på jobb - og forrige uke var han på reise både til Melbourne og Brisbane. Så han føler vel også at han er kommet seg godt inn i jobben nå han også.
Så nå har vi vel fått en slags hverdag her. Helle og mamma koser seg på dagene. Følger Amalie og Ola til og fra skolen, og holder på med diverse ting mens de er på skolen.
Det er nok å henge fingrene i - så vi kjeder oss ikke.
Lekegruppe. Her er det samling med sangstund.
Helle i rød og hvit stripet genser.
Torsdager er det lekegruppe sammen med de andre norske barna i Sjømannskirken - og det er stas! Helle synes det er helt strålende, og kaller det for barnehagen sin!

Vi leier fremdeles bil i helgene slik at vi kommer oss litt rundt. Greit når man skal shoppe diverse ting eller kjøre rundt å se på steder. Vi kommer til å kjøpe bil etterhvert, men vi har ikke behovet helt enda.

Iløpet av uken har Amalie og Helle klippet håret - så nå er fire av fem i familien nyklipte og nydelige. Bare mamsen igjen. Vi får se om hun også får klippet og stripet litt iøpet av uka.
Men det er litt skummelt å finne frisør når man ikke har brukt noen her før...

Her sitter en skremt gjeng - med
 Kookaburra'en i treet over...
På lørdag var vi på lørdagsgrøt i Sjømannskirken, og på kvelden fikk vi koselig besøk av gode venner. Tarjei laget nydelig middag - og vi fikk prøvd oss litt frem på det nye kjøkkenet vårt.
Vi har ikke så mye utstyr å lage mat med enda - så det ble litt av en utfordring. Men det gikk stort sett greit.
Kanelbollene ble kanskje ikke akkurat like gode som hjemme, men vi er ikke blitt helt vant med gjæren som er her - samt at vi ikke har noen eltemaskin, så det ble litt halvveis.. Gleder oss til containeren kommer ja! Tre uker igjen nå...

På søndag dro vi på en koselig tur til Manly Dam med noen nye venner. Kjempehyggelig lite sted med massevis av dyreliv rundt en demning.
Amalie og pappa klatrer i Eucalyptustrær.
Vi fikk nærkontakt med en Kookaburra som stjal maten rett ut av hånda til Ole Jacob! Utrolig moro å se hvordan den sleit etterpå  - med camembert i nebbet. Så litt ut som at han sleit like mye som vi mennesker når vi har fått brunost i ganen... hehe.

Australiere er veldig gode på dette med å være sosiale ute. Siden det er stort sett godt og varmt ute hele året, er det vanlig å være veldig mye ute. Så overalt hvor det er parker så er et BBQ'er tilgjengelige. De fleste steder er det gass-BBQ'er der man bare skrur dem på - eller noen steder må man betale litt. Det er alltid benker man kan sitte på - og ofte er det flere under tak. Man skal jo holde seg litt unna solen... Der vi var idag (Manly Dam) var det mange små bålplasser, og masse ved som lå tilgjengelig så man kunne lage seg et lite bål. Utrolig kult!

Så da hiver man litt "Shrimps on the barbie" og koser seg med gode venner!
Enormt med fugleliv her!!

5 kommentarer:

 1. Det høres helt fantastisk ut! Tviler ikke på at dagene går, det er sikkert mye nytt for alle å sette seg inn i når man flytter til et nytt land. Hvordan takler barna språket?

  SvarSlett
 2. Gleder meg til å smake bollene når de er "helveis" og ikke bare halvveis!!!!

  SvarSlett
 3. Heisann Anja. Ungene takler språket helt utrolig bra! Amalie har jo hatt engelsk fire år på skolen hjemme, så det er absolutt ikke noe problem.
  Jeg er mer overrasket over Ola som kastet seg uti dette helt uten frykt! Nå er han alene hele dagene på skolen - kun med engelsk språk rundt seg. Han er kjempeflink og lærer mer og mer for hver dag.

  Jeg gleder meg til å servere helveise boller, Ragnill! ;)

  SvarSlett
 4. Og jeg gleder meg til å slenge noe på barbien... ;-)

  SvarSlett
 5. Kjekt å sjå at det går så fint med alle sammen. Og betre og betre blir det nok for kvar dag. Stilig hus dokke hadde fått dokke. Klem til alle frå oss

  SvarSlett