16. august 2011

Skolestart

Her et sted er Ola...
Nå er 2. skoledag over - og barna stortrives!!  Lykke!!

Det var to spente unger som gikk til skolen mandag morgen. Vi ble møtt av en hyggelig dame som viste frem hvor Amalie sin lærer var. Hun skal begynne i 4C og har fått en flott lærer (vi husker ikke helt navnet hans, men det er mr ett eller annet...).
Amalie ble med han, og vips var hun borte...

Vi ble deretter presentert for ms Golin som er Ola sin lærer. En veldig hyggelig dame som tok imot Ola på en flott måte. Han skal gå i 2G. Et par av guttene i klassen tok med seg Ola bort til klasserommet - og plutselig ringte det inn. Og da var det oppstilling!!! Eller oppstilling? Vil vel kanskje heller kalle det nedstilling... Men utrolig lurt. Alle må sette seg i rad og rekke på bakken (under tak selvsagt - for sola er veldig sterk her!), og da blir man fort litt roligere enn når man må stå.
Her et sted er Amalie...
Men prøv å finne ungene dine i en slik haug med barn - der alle har skoleuniform!
Ikke lett ;)

Her i Australia er Kindergarden første klasse, deretter er Year 1 andre klasse. Så når Ola går i 2G, så er det Year 2 - altså 3. klasse, og Amalie 5. klasse.
Skoleåret begynner i januar, så derfor er de nå i slutten av Year 2 og Year 4.

Bokstaven på klassen er også annerledes enn i Norge. Hjemme kaller vi det jo for a, b, c osv fordi man trenger flere klasser og fordi man begynner først i alfabetet. Her i Australia bruker man forbokstaven til lærerens etternavn (man kaller dem mr, mrs, ms og etternavnet). Så Amalie sin lærer har etternavn som begynner på C, og Ola sin G.
Litt annerledes her også altså! ;)
Prøver å få tiden til å gå mens vi venter på at
Amalie er på dans...
Idag har begge hatt ESL for første gang også. ESL er English second language, og altså ekstraundervisning for de av elevene som ikke har engelsk som morsmål. Dette var visst kjempeflott sier begge to - og Ola kom til og med hjem med et gullmerke på genseren. Han har visst fått en premie for at han har lest så bra.

3 kommentarer:

 1. Jammen ikke så dumt å sette seg ned i stede for å stå nei. Når man ikke er vant til skoleuniformer ser det ganske så snodig ut med masse like unger. Men det ser litt ryddigere ut når de sitter eller står på rekke da ;)

  Morsomt med navn på klassene..hehe.

  SvarSlett
 2. Så bra at det går så bra! :-) Det er gøy å høre. Viste også at Ola skulle fikse Engelsk lett. Er ESL på skolen eller et annet opplegg?

  SvarSlett
 3. Det er så koselig å se at dere legger igjen spor her på bloggen!! Det blir jeg glad for ;)

  ESL er på skolen. Det er ikke alle skoler som tilbyr dette - men de aller fleste.

  SvarSlett