17. mai 2012

17. mai feiring i Sydney

Det norske flagg på taket av
Sjømannskirken i Sydney!
Midt i høsten og det kalde været, vendte værgudene fullstendig og laget nydelig vær - helt i rett tid!
17. mai feiring er litt av en opplevelse når man er borte fra Norge.
Det ble snakket endel om det iløpet av dagen også, og det fikk oss alle til å tenke ekstra mye på Norge og dere der hjemme akkurat nå på 17. mai.

Vi slapp å starte dagen så tidlig som vi vanligvis gjør hjemme når det er 17. mai - og det var ganske deilig! Klokken 13 kom vi inn til byen og møtte alle kjente og ukjente nordmenn som ville gå i 17. mai tog!

Taler i Hyde Park
Etter å ha vært i Hyde Park en times tid, hørt flotte taler fra Ambassaden, Ansa og selvsagt vår egen Lena - som er prest i Sjømannskirken - så var det tid for å gå i tog! Hurra!

Blålys og politi stengte gatene mellom Hyde park og Darling Harbour, så vi fikk ropt og sunget. Korps hadde vi også - og selvsagt to supre faner (Amalie og Ola var fanebærere sammen med Mille og Mikkel. Stas!!)
Det må ha vært en 500-600 som gikk i tog, så vi var litt av en gjeng. Folk smilte og stoppet og lurte på hva vi holdt på med ;)

Etter toget samlet alle seg i
Darling Harbour
Etter toget kjørte vi tilbake til Manly og Sjømannskirken. Der skulle det være stor feiring i flere timer.
Både mor og mormor måtte jobbe, men det var bare koselig å kunne hjelpe til på en slik dag.
Ca 400-500 var innom kirken iløpet av ettermiddagen - og det var massevis med deilig mat og fine taler. Barneleker var det også selvsagt, og til og med strykere fra musikkonservatoriet med Ole Bøhn som lærer (for de som kjenner til han...).

Dagen ble helt super, og vi fikk virkelig feiret mye. Gøy å feire 17. mai i utlandet, og veldig koselig å ha mormor på besøk akkurat idag!!

Ola er klar!
Litt av toget på vei ned Liverpool street.
De fine fanene - og supre fanebærere!
Og Amalie er klar!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar