9. april 2012

Hunter Valley

En liten pause på vei oppover til
Hunter Valley!
I slutten av påsken dro vi opp til Hunter Valley med det koselige besøket vårt!
Vi ville få mest mulig ut av turen, så vi hadde bestilt overnatting på en liten vingård som heter Littles Wines.

Vi kjørte oppover langs en turistrute. Masse flott natur - og mye gøy å se på underveis.
Da vi kom frem til vindistriktet var vi sultne - og kjørte direkte til Wyndham estate. Det er et helt fantastisk område et stykke fra de andre vingårdene. De har nydelig vin - samt en helt fantastisk restaurant!
Vi koste oss med deilig mat ute i det fine været, før vi tok den første prøvesmakingen. Sååå godt! Måtte kjøpe med oss nydelig dessertvin!

Helle blant noen vinranker...
Etter å ha lagt fra oss både biler og eiendeler der vi skulle bo, tok vi bena fatt og gikk bort til en vingård like ved siden av - Pokolbine Brothers.
Den var veldig liten - og hadde kun to viner vi kunne prøve. Men de var gode - og hvitvinen ble innkjøpt!

Vinkjellerene stenger ganske tidlig, så når klokken bikker 17 er alt stengt. Så da var det bare å komme seg tilbake til Littles wines og kose oss videre med god nyinnkjøpt vin!
Vi fikk koselig (?) besøk av frosker både i vinduet og på badet også... Alltid gøy med dyreliv i Australia!! hehe.

Sliten jente på vei hjem fra Pokolbine brothers.
Neste morgen fikk Tarjei og Margrethe løpt seg en tur - og det var helt fantastisk! Vi løp forbi olivenlunder hvor vi fikk smakt oliven (oj - sååå besk smak!!), samt en helt nydelig kengurufamilie så rart på oss der vi løp forbi. Sååå fine de var :)

Etter en deilig frokost var vi klare for å smake mer nydelig vin!
Først gikk turen til De Bortoli. Der hadde de både en helt nydelig pink Muscato og en dessertvin (Noble one) - som overgikk det meste vi har smakt!

Smaking på Wyndham estate


Deretter gikk turen innom Peterson Champagehouse. Der er et sjokolademakeri også - så ungene fikk kose seg med jordbær med smeltet sjokolade, og vi kjøpte selvsagt mye god sjokolade med oss. Mye som faktisk var fantastisk sammen med vin!!

Vi fikk smakt noen nydelige sparkling hos Peterson. Det er jo så friskt og godt!! mmmmmm....

Så var turen kommet til McGuigan. Der har de ostefabrikk også, så vi smakte masse deilig ost og kjøpte med oss noen gode også - før turen gikk inn i vinkjelleren. Sååå mye godt! Vi kjøpte med mange nydelige dessertviner og dro videre med et smil om munnen!

Litt opplæring!
Siste stedet vi dro innom før turen gikk hjem til Sydney, var Tyrrells. Her kunne vi gå bak i produksjonslokalene og se også - så det var spennende! Stooore eiketønner med vin. Mange gode lukter...
Vi fikk smakt mye god vin her også, og kjøpte med oss mange gode røviner - og en fantastisk port som smakte litt som Muscato.

For en tur! Og for noen gode viner! Takk for turen, Gry og Tuva!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar