15. april 2012

Dagstur til Blue Mountains

Da er vi klare for en kollektiv dag!!
Høstferien fortsetter for Ola og Amalie, og heldigvis er fammor og tante Tuva på besøk - så da blir det koselige dager allikevel, selv om Helle, mamma og pappa har hverdag med jobb og barnehage!

Da vi var i Blue Mountains sammen med Anette, Eirik og Sara ble vi så imponerte over området - så det ville vi vise frem til Gry og Tuva også!
Men etter masse bilkjøring i to separate biler forrige helg - så ville vi prøve noe nytt: togtur!
Og det fungerte strålende :)

Koselig turvei mot Echo point
Vi stod opp tidlig, og tok bussen inn til byen - og så toget vi oppover mot Katoomba!
Der tok vi to taxier inn til Scenic world. Der er det mye gøy å gjøre! Og siden vi hadde vært der før, så visste vi hva vi burde prioritere. 
Vi fikk med oss begge to på både verdens bratteste togbane (52 grader!!), lang og fin tur i regnskogen nede i Jamison Valley - bane opp langs fjellet over tretoppene, og en avslutning med taubane over hele Jamison valley! Sååå gøy og helt nydelig område!!

Vi gikk en fin tur over til Echo point hvor vi fikk se de fine Tre søstre. Det var en fantastisk blå dis over dalen - flott utsikt!!

Vi avsluttet turen vår med å dra inn til den koselige byen Laura, og spise middag der. Nydelig pizza - og nok en gang: nydelig vin!

The three sisters!
Toget hjem fungerte bra - og det er faktisk en strålende måte å komme seg til Blue Mountains på.
(Tips: søndager er det Family funday sunday - og det koster kun 2,50 dollar per person i hele stor Sydney - helt opp mot Newcastle, ned mot Wollongong og ut til Blue Mountains!!)

Takk for lånet av bilder Tuva!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar