26. januar 2012

Snart er sommerferien over...

Badenymfene koser seg på vår pittelille strand!!
6 uker går fort!! Nå er det kun et par dager igjen, og så blir det nytt skoleår. Spennende med nye klassekamerater og ny lærer! Amalie starter nå i year 5 (6. klasse), og Ola starter i year 3 (4. klasse).

Vi har hatt noen flotte uker! Tarjei har ikke kunnet ta noe ferie, så vi har vært hjemme. Men hva er problemet med å være hjemme når hjemme er northern beaches i Sydney??? Her er det nok av strender å ta av - og vi har badet en eller to ganger omtrent hver dag!

Resolute beach
Noen dager har vi kost oss med gode venner, andre dager alene. Men mange dager har vi vært så heldige at vi har "adoptert" mormoren til Sivert. Hun har vært her og passet Sivert mens mamman og pappan måtte jobbe. Kjempekoselig å ha en mormor på låns! Tusen takk for det, Audhild!

En dag gikk vi en koselig tur fra Clontarf mot Manly - og der var den nydeligste lille strand! Helt tom og skrek etter besøk av oss! Så der har vi vært mange ganger nå. Klart og fantastisk vann og nesten ikke bølger. Godt å kose seg. Ungene elsker å bade, og holder seg stort sett ute i vannet med snorkelutstyr.


Ut på tur - aldri sur!!
Forrige uke fikk vi bli med Lena, Ole Jacob og mormor'n (Audhild) til Ku ring gai Chase Nationalpark. Vi har vært på The Basin i den samme nationalparken før, men nå kjørte vi inn i selve nationalparken (tok ferge fra fastlandet sist).
Der parkerte vi ved West head og gikk en fin (men lang?) tur forbi spennende Aboriginal "runer" og spennende dyr og lyder - frem til en fantastisk strand som heter Resolute beach!
Der koste vi oss - og fikk også besøk av en enorm "drage". Den må ha vært ca en og en halv meter og veldig glad i noe søppel den hadde funnet. Både skummel og spennende - men helt fantastisk å oppleve den på nært hold. Må ha vært en slags Water dragon - men jeg vet ikke...

Kompisen vår som vi fant på Resolute beach...
Nå har det flyttet inn en norsk familie i nærområdet her. Amalie har fått en ny bestevenninne, og hun stråler fra morgen til kveld! Linnea og Amalie er akkurat like gamle og storkoser seg sammen. Hun skal begynne på samme trinn (kanskje samme klasse???) som Amalie - så dette er helt supert!
Velkommen Guri, Freddy, Juni og Linnea!! :)

Jeg er jo kjempeheldig også - for nå er to tidligere studiekamerater og venner av meg på besøk her i Sydney! Tor har med seg familien sin og besøker sin australske far - mens Håvard fant seg en australsk/norsk jente her da vi studerte sammen her i 2000, så de er på besøk hos svigerfamilie.

Begge familiene har noen supre unger, så vi har kost oss masse sammen. Gøy!!

Pøsregn stopper ikke Helle fra å smile!
Idag er det Australia Day. Det er en stor dag med massevis av picnic og BBQ - alle er utendørs og koser seg! Men....... Været er ikke på vår side. Nå har det regnet i dagevis - og værmeldingen ser ikke bra ut fremover heller dessverre.
Så da blir det nok picnic innendørs. Det kan jo bli koselig det også - alltid hyggelig å være sammen med de gode vennene vi har funnet oss her. Og Tarjei har fri fra jobb idag - det er stas!

Så fine som vi blir! Snart er damene klare for tur til Melbourne!
Imorgen skal jeg avgårde med noen venninner til Melbourne på jentehelg. Det blir gøy!

7 kommentarer:

 1. Morsomt å lese! Synes ferien høres helt maks ut til tross for at dere "bare" har vært hjemme!

  SvarSlett
  Svar
  1. Siste innlegg var fra meg, mamma/mormor Lise

   Slett
  2. Lurte litt på det ja ;) Koselig. Du må lage deg en bruker.

   Stor klem :)

   Slett
 2. Ser at dere koser dere godt i Australia ja :)
  Koselig å kunne følge litt med dere her!
  Klem Lene

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Lene. Ja - vi storkoser oss!! God klem!!

   Slett
 3. Med slikt vèr og muligheiter i "nabolaget" er det nok litt lettare å ha "berre" vere heime i ferien ;) Så kjekt med nye naboa da! Må kose dej masse masse på tur i helga. GOD klem ♥

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke vanskelig å ha det bra her nei! Gleder meg til tur ja.. KLEM!!!

   Slett