6. januar 2012

Godt nyttår fra Sydney!

Ola koser seg på Manly Dam
Resten av romjulen hadde vi det veldig koselig og rolig. Godt at pappaen i huset hadde mange dager fri. Det må ha vært lenge, lenge siden det var ferie i huset og ingenting som måtte fikses av hverken trapper eller garasje... Deilig!! Vi nøt så lenge det varte.

Nyttårsaften ble feiret med kun oss fem. Nydelig tunfisk på BBQ'en, og mange morsomme crackers og papirkroner!
Kl 21 holdes det barnefyrverkeri rundt omkring i Sydney. Så i 20-tiden gikk vi nedover mot vår lokale strand; Fairlight. Der var det stappfullt med folk som hadde kost seg med picnic hele dagen - og var klare for fyrverkeri.
"Alle" er ute hele dagen og koser seg - en strålende tradisjon! Nøyaktig kl 21.00 startet et kjempeflott fyrverkeri fra en båt utenfor Manly wharf! Helt supert og så gøy!
På vei hjemover sovnet lille Hellemor i vogna si, mens vi andre koste oss med film frem til vi ventet på at klokka skulle bli midnatt. Koselige samtaler på Skype med nyttårshilsner fikk vi også tid til.

Fairlight - like før kl 21 på nyttårsaften
Australia har en genial redning av fridager også; Hvis en rød dag havner på en lørdag/søndag, så har man fri den påfølgende hverdagen! Så siden 1. juledag og 1. nyttårsdag havnet i helger denne gangen, så ble de forskjøvet - og man fikk to ekstra fridager. Noe Norge kanskje bør adoptere? Men på den andre siden har Norge flere helligdager - ikke så mange av dem her nede...
Men været var uansett på vår side, og vi var endel på stranden, og vi rakk også å få med oss en super dag i byen! Da var vi på en Lego utstilling og koste oss med både fergetur og middag i storbyen.

Besøk hos Håvard, Kari, Markus og Aurora -
vannsklie er gøy i nydelig vær!!
Nå er det altså sommerferie for Amalie og Ola. Så vi prøver å finne på koselige og aktive ting hver dag. Det blir mye fine strandturer - men også besøk på lekeplasser.
Igår fant vi to nye - det er så mange av dem, at det er bare å gå rundt - så popper de opp! Det er også mange flotte grøntområder her - helt fantastiske bare for å leke og løpe på, eller å ha picnic.

Snart nærmer Sydney festival seg, så vi har planer om å få med oss et par barnearrangement der i de neste ukene. Det blir satt opp et fantastisk Spiegeltent her - og der skal vi innom og titte.

Ellers nærmer det seg også vårt neste besøk. Inger Mari, Bjarne, Sunniva og Selma kommer når det er vinterferie i Norge. Det gleder vi oss til! Vi har bestilt en tur til Jervis Bay også da - så det blir litt ferie i ferien til våre gjester. Deilig!!

Men nå først er det altså enda tre deilige uker med skoleferie - og det skal vi kose oss med!


I en av de flotte parkene vi har her!
Godt nyttår alle sammen! Håper alle får deilig vinter der hjemme snart nå!

2 kommentarer:

  1. Kos dere med sommerferie :) Vi skal til Hurdal og stå på snowboard imorgen (jeg skal gå på ski da....)
    Elisabeth

    SvarSlett
  2. Kos dere med sommerferie!
    Klem Lene +++

    SvarSlett