26. desember 2011

En annerledes jul.

Amalie klar for julemiddag!
Dette har vært gøy!! Å få lov å feire jul på andre siden av jorden - på en helt annen måte enn vi er vant til. Det har vært gøy og spennende! Så heldige vi er!

Været har vært absolutt fantastisk! Etter flere uker med litt småkjølig vær (18-22 grader) og endel regn, har vi vært utrolig heldige med været.
Julaften våknet vi til nydelig sol - og fikk oss en koselig tur på stranden hvor vi stort sett lå og plasket i vannet hele tiden. Julebad var absolutt å anbefale!
Deretter dro vi til Sjømannskirken og var med på en veldig koselig gudstjeneste der. Amalie og Ola fikk lov å være med å lese sammen med Lena - og det var så stas. Kjempeflinke var de!

Så bar det hjem en liten tur for å være med på intevju direkte på Julemorgen på NRK. Gjett om det var spennende! Amalie og Ola satt hjemme foran Mac'en og fikk være med og snakke om hvordan det var å feire jul i Australia. Det blir også vist en kort liten film som de to hadde filmet nå før jul. Gøy ja!

Hagen i Sjømannskirken full av pyntede julegjester!
Gaveåpning!
Og så var det tilbake til Sjømannskirken. Der ble vi servert nydelig pinnekjøtt, rabbestappe og alt mulig godt. Etterfulgt av karamellpudding, riskrem, krumkaker, multekrem osv osv. Det var helt supert!

Gang rundt juletreet ble det også - og til og med besøk av julenissen!

Vel hjemme igjen åpnet vi gavene - og det ble jo mange gaver selv om vi er langt hjemmefra. Massevis med gaver hadde kommet enten i posten eller med besøk fra Norge. Det var veldig koselig. Tusen takk alle sammen!!

Pandorokake som jentene fikk pynte selv!
1. juledag ble vi invitert til noen australsk/engelske venner på julemiddag. Veldig gøy å kunne være med å feire australsk jul!
Vi fikk servert masse nydelig mat! Honeybaked hamTriflePandoro cake og selvsagt mye nydelig drikke. Det ble en morsom dag for både store og små. Amalie, Ola og Helle lekte masse med barna i familien vi besøkte - og de hadde fått basseng til jul, så det ble flittig brukt!Boxing day i Tania park.
2. juledag dro vi til Tania park sammen med de aller fleste i området her. Det var start for båtracet Sydney to Hobart - og det skal tydeligvis de fleste ha med seg.
Vi hadde med oss masse god mat, og var der sammen med mange gode venner. Både Amalie og Ola traff klassekamerater, og Helle storkosa seg med Sivert.
Store, fine Amalie utenfor
Apple store med sin nye Mac!
Kjøper Mac helt selv! Spennende :)
Nå i ettermiddag kjørte Tarjei og Amalie inn til Apple store i byen. Endelig har Amalie spart nok penger til å kjøpe sin egen Macbook air! Hun har spart i ett år nå - og idag fikk hun dra inn dit og kjøpe det helt selv. Gjett om det var stas! Tusen takk for bidrag til alle dere som har gitt det!

Så nå er nok en deilig juledag forbi. Vi gleder oss til resten!

God jul alle sammen!!

2 kommentarer:

  1. Hei hei! Så utrulig mykje spennande dokke he gjort disse dagane, veldig annaleis ja, SÅ KJEKT! Vi satt sjølvsagt benka på julafta for å sjå på Amalie og Ola, kjempekoselig og en flott start på julafta med alle i sofean å såg på Julemorgen.
    Den store julegåva her var ATV, men Dagmar har gjort sitt til at den ikkje har blitt så mykje prøvd enda. No er det (nesten) stille etter stormen, vi mangla berre litt av rekkverket på altanen, pipehatt og leikarhytta manglar takpapp, pytt pytt. KI har tatt med seg gutane på jobb så no sit eg her heilt åleine...deilig :) Ønske dokke fortsatt GOD GOD JUL! Klem ♥

    SvarSlett
  2. Så flotte ungene deres er! Kan tenke meg Amalie var stolt, og det med god grunn! Kaka var fantastisk, den kan jeg ikke vise frem her hjemme.... fortsatt herlig jul til dere!

    SvarSlett