6. desember 2011

Blue mountains

Tre gull ved Wentworth falls.
Blue mountains ligger to timers kjøretur fra Sydney, og har et fantastisk flott område. Fjellene er litt blåaktige og veldig spesielle.
Det er fantastiske trær og flott regnskog i området - absolutt et område vi ville dra og besøke.
Så da passet det bra at Anette også hadde lyst til å være med hit - så kunne vi leke litt turister sammen!

Wentworth fall
Vi kjørte oppover i to biler, med de to Sydneyboerene som sjåfører i hver sin bil. Vårt første stopp ble en koselig liten by som heter Wentworth falls. Der spiste vi en deilig lunch før vi kjørte helt inn til selve Wenthworth falls. Et flott fossefall i nydelige omgivelser!!

Ola nyter utsikten i en kikkert!
Helle danser Hip Hop foran de tre søstre!

Deretter gikk turen til Echo Point i byen Katoomba. Dette er et godt utgangspunkt for å gå turer og for å se de flotte fjellene og områdene i Jamison valley.


De mest berømte fjellene er Three sisters som ligger like ved Echo point. Vi gikk en tur ned til den første av de tre søstrene også. Spennende å gå ned mange bratte trapper og over en bru ut til fjellet. Fantastisk utsikt!!


Trappen ned til den ene søstra - fin fyr der!
Så gikk turen til hotellet vårt. Et flott og gammelt hotell som heter Mountain heritage hotel and spa.  Her fikk vi noen flotte rom, før vi hoppet ut i det deilige (?) bassenget. Temperaturen må ha vært minst 19 grader - og kanskje 20 grader i luften? Ikke det mest varme vi har vært borti eller?
Men forfriskende og gøy var det jo!

Dagen etter gikk turen til Scenic world som også ligger i Katoomba.
Her tok vi verdens bratteste togbane (!) som er 52 grader på det bratteste. Dette var jo kjempegøy - og veldig spennende!!! Og selvsagt spilte de Indiana Jones musikk på vei ned. Kult!!

Vel nede i dalen gikk vi en flott tur i regnskogen. Spennende å se hvordan alt var der og hvordan det hadde vært i gamle dager da kullgruvene var i drift (de ble stengt i 1945).


Etter denne spennende turen tok vi togbanen opp igjen - baklengs! Kanskje enda mer gøy?

Og så avsluttet vi turen til Blue mountains med en flott og luftig tur i gondol over hele dalen. Helt fantastisk!!Fine søskenbarn ute på søsteren.Spennende når litt av gulvet i gondolen var av glass!!
Turister i jernbanevognen.

1 kommentar:

  1. Gosh! Så flotte opplevelser :)
    Kos dere videre, dette er minner for livet!
    Klem :))

    SvarSlett