19. februar 2013

Sunshine Coast og Fraser Island

To søte 4-åringer - klare for tur sammen!
Vi er virkelig utrolig heldige!
Etter kun et par uker i stillhet, fikk vi enda et besøk til nydelige Manly! Denne gangen var det Hege (Margrethe sin supergode venninne og forlover) med mann og tre barn.
Gjengen ble fort kastet inn i hverdagen her hos oss - og de fikk bare to netter på australsk jord, før vi tok dem med på ferie nordover!

Hele gjengen på ti gledet seg til nydelig ferie på Sunshine coast. For at det kanskje kom til å være skikkelig dårlig vær - det hadde vel ingen av oss tenkt på engang? Men, men... Vi hadde noen timer med sol også - det husker vi! Men vi må nok innrømme at det ble mye bruk av regnponcho og mange lattermilde øyeblikk!

Vi leide et nydelig hus ved Castaway beach. Det var så stort, at vi brukte et par dager på å orientere oss - og klarte faktisk ikke å bruke alle sitteplassene iløpet av de fem dagene vi var der... Men godt å ha god nok plass - og helt supert med basseng når man er så mange.
De første to dagene brukte vi mest til å kose oss og orientere oss i området. Vi hadde en tur ned på stranden for å se på området - og slappet mest av.

Kule ungene!
Alle med nye zoo-gensere...
Så ville vi utforske Australia Zoo. Det er Steve Irwin (The crocodile hunter) "sin" dyrehage. Han døde jo i 2006 - men dyrehagen består, og det var virkelig verdt besøket (selv om det pøsregnet...).
Barna fikk klappe koalaene og mate kenguruene - og det var et fantastisk show med både krokodiller, slanger og fugler. Utrolig spennende!

Nest siste dagen stod vi opp kl 5 for å kjøre to timer nordover til Rainbow beach. Der ble vi møtt av en tøff 4wd buss som tok oss ut på en bitteliten ferge - og over til Fraser Island.
Det første vi så da vi kjørte iland var en Dingo! Spennende!
Velkomstkomitéen på Fraser Island...
Vi lærte mye om Dingoer - og det viktigste er vel at man ikke går alene når man er på Fraser Island. Man må være "Dingo Safe" - og da går man minst to og to - helst en flokk... Og man holder sine små barn i hånden!
Ellers lærte vi at Dingoer er asiatiske ulver.
De kom til Australia med asiatiske skip for mange år siden. Der hadde de dem ombord på skipene for å spise dem. Og det var da noen av disse som rømte - og dermed har de bosatt seg i Australia.
Man tuller ikke med dingoer! På Fraser Island finnes det ca 200 stk - og vi så 7 av dem. Så vi er skikkelig fornøyde.
To fine gutter på Fraser Island :)
Vi hadde en super dag, og kjørte massevis både på strendene og inne på land.
Fraser Island er verdens største sandøy. Og visstnok det eneste stedet i verden der det vokser regnskog rett på sanden.
Vi traff mange andre biler som var ute og kjørte med egne 4WD. Men da vi så hvordan enkelte av disse bilene sleit med å komme seg rundt inne på øya (ikke da vi kjørte på strendene - det så helt supert ut!) - så var vi veldig glade for at vi hadde en erfaren sjåfør og at vi satt i en stor 4WD buss!
Flere ganger måtte vi stoppe fordi biler satte seg fast i sanden - og en gang måtte bussen vår trekke en av bilene ut av sanden også.
Kunne nesten minne litt om utlendinger på snøføre hjemme...
Vi stoppet for å bade i Lake Mckenzie. Det var en helt nydelig innsjø - og det ble en helt spesiell opplevelse siden himmelen var fullstendig stappfull av regn hele tiden mens vi badet. Men å bade i pøsregn er alltid gøy - og da blir jo vannet desto varmere. Moro var det - og vi badet alle ti! Men noen bilder derfra fikk vi ikke tatt - da hadde nok kameraene våre tatt kvelden av alt vannet...

Helle i Eli Creek.
Vi hadde også en fin tur inne i regnskogen - helt fantastiske områder! Og et annet spennende stopp vi hadde var Eli Creek.
Der skulle absolutt Helle bade med de kule ungdommene som kastet seg ut i elven - så da var det bare for mamman å hive seg uti også. Kjempespennende - og Helle var overlykkelig der hun seilte nedover elven.

Etter at vi tok en søte, lille fergen tilbake til fastlandet etter en flott dag på Fraser Island, fikk vi oss en koselig og god middag på Rainbow beach før bilene førte oss tilbake til Noosa.

Søndag vinket vi farvel til de fine gjestene våre, da de skulle ta toget videre nordover til Gladstone - før de skulle kose seg på Heron Island (det var her vi var på ferie i 2003) en ukes tid. Litt misunnelige ja...
Men vi gleder oss til en uke til sammen her hos oss - før dere drar hjem igjen til snøen!


Regnponcho er kult - eller hva?
Klar for en dag på Australia Zoo.
Balansekunst for gamle damer...
Noosa Nationalpark
Chili-konkurranse på Thairestaurant er ikke å spøke med...
Spennende skatter fra havet..
Castaway beach.

Ola koser seg på Castaway beach

Prøver å lure mamman sin med på svømmetur i Eli Creek, Fraser Island.


Gjengen og 4WD bussen


Utsikt fra bussvinduet


The Maheno Shipwreck - midt på stranden...

Kanskje ikke så høye i hatten...
Vi var glade vi satt i bussen som reddet dem.

Fantastiske trær i regnskogen på Fraser Island.


Tøffe gutter - på fergeturen tilbake til fastlandet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar