8. juli 2012

Tur til Kina - midt i Sydney

Emperor's puff
Det er gøy å være turist i egen by! Og særlig når byen er så allsidig og stor som Sydney.
Da vi var på ferie her i 2003 var vi innom Haymarket - og ble veldig fasinerte. Men vi har ikke vært i den delen av Sydney enda, så igår var tiden inne.

En deilig lørdag - helt uten planer! Så da tok vi bilen innover til byen. Deilig!

Lang kø for å komme frem til det lille hullet i veggen...

Vi hadde lovet Amalie og Ola en tur på monorailen lenge, men det har ikke passet seg sånn at de har blitt med - så det var første stoppested! Kjempespennende - og moro. Og hvorfor ikke gå av på "Haymarket" og utforske Chinatown? Jo, det gjorde vi.

Haymarket er en liten bydel, og der ligger Paddy's market, som er et kinesisk innendørs marked med masse boder fullt med alt fra billig tull til deilig mat.
Akkurat like stappfullt som et marked i østen - så  man glemmer nesten at vi er i Sydney. Så mye gøy å se på!

I Chinatown
Deretter gikk vi en tur til Chinatown. Moro å se seg rundt der også. Masse folk og masse rare butikker og restauranter.
Plutselig stod verdens lengste kø rett foran oss - og den endte i et lite hull i veggen. Hva kjøpte de der? Små boller - Emperor's puff. Hmmm... Det må jo bare være godt - når køen er såå lang, så der stilte jeg meg selvsagt!
Etter lang tid fikk vi 20 nydelige, glovarme, små boller med eggekrem inni - for bare 5 dollar. 30 cent per stk! Supergode! De gikk ned på høykant ja. hehe.
Så bar det tilbake til monorailen, for å fortsette resten av runden. Stas det ja.
Nydelig med en dag helt uten planer...

2 kommentarer:

  1. Så flotte bilder! Herlig å følge livet deres, og jeg er med på teorien "kø må være bra" om det er lokale og ikke turister vel og merke! Stor klem til alle!

    SvarSlett