23. juli 2012

Cairns og Great Barrier Reef

Tøffe fettere i Cairns!
 Vi liker godt litt varme, så nå var det på tide å ta turen til varmere strøk midt i vinterkulden...
Så etter at tante Elisabeth og Aleksander hadde vært tilbake i Sydney en ukes tid, dro de oppover til Queensland og Port Douglas.
Noen dager etter satte vi andre også snuten oppover - og etter 3 timer på fly traff vi dem i Cairns.
Amalie skulle på leirskole til Bathurst akkurat samtidig, så hun ble ikke med på denne turen dessverre - blogg fra Amalie kommer senere!

Fem dager i Cairns var en ferie vi hadde gledet oss veldig til. Vi bodde på veldig fint hotell med flott bassengområde, og bar både i bassenget og innendørs. Dette likte Ola og Aleksander (og Helle) veldig godt! Det gikk ENDEL pink lemonades iløpet av de dagene....

Cairns er vel ikke en by som vi kan anbefale som feriested - men det er et supert utgangspunkt hvis man ønsker å oppleve mye spennende i Queensland.

Ola og Aleksander klar for snorkling på ytre rev!
Vi hadde fire flotte dager med utflukter. Det første vi hev oss rundt på var en tur til det ytre revet. Snorkling på Great Barrier Reef er en fantastisk opplevelse, og siden revet ikke ligger tett inntill land må man ta båt halvannen time ut fra byen.
Tarjei og Margrethe har både dykket og snorklet på revet tidligere - og det er helt fantastisk! Vi bodde da på øyer ute på revet, og det vil vi absolutt anbefale for de som ønsker litt mer ut av Great Barrier Reef...

Turen ut til det ytre revet var ganske så bølgete... Midtvinters kan det visst bli ganske så mye sjø, og det fikk vi oppleve. De fleste av oss satt godt bøyd over spyposer det meste av veien.
Men når båten var fremme var det hele (nesten) glemt! Snorkling på revet er en fantastisk opplevelse! Det er rett og slett akkurat som å være midt i et akvarium. Sukk....
Ola var fantastisk flink og storkosa seg. Selv midt ute i havet med store bølger bare storkosa han seg! 

Tøffing som vi fant...
Dagen etter var det tur for å se litt krokodiller!! 
Vi satte oss på en litt roligere båt og kjørte oppover en elv for å se om vi fant noe spennende.... Regnskogen er helt fantastisk, og vi lærte mye om Mangrovetrærne. Og plutselig måtte vi rygge litt, for der lå det en liten krokodille i vannkanten! Spennende saker!!
Litt lenger opp i elven fant vi en skikkelig sværing! Han må ha vært 3-4 meter lang og en skikkelig tøff saltvannskrokodille. Det var ganske flott å se dem i virkeligheten og så tett innpå seg. Og ikke langt fra strendene i Cairns... Gulp...
Vi kjørte deretter litt lenger og gikk iland for å bli med på en liten runde på en Krokodillefarm.
Selv om det kanskje føltes litt rart å bli fortalt at de nydelige små krokodillene vi så skulle brukes til vesker, så var det spennende. Det var helt utrolig mange krokodiller - både store og små. 

Etter denne dagen følte vi at vi trengte enda litt mer snorkling - vi var ikke ferdige med det! Men noe vi var ferdige med var å kjøre båt ut til ytre revet... Så vi heiv oss på en tur til Green Island for å se om det var noe å se under vannet der.

Ola på Green Island
Etter en flott båttur ut på øya, var det første som møtte oss noen nydelige store skilpadder i havet langs brygga! De er så fantastiske å se på - både under og over vann!
Vi hoppet fort i vannet alle seks, og kosa oss skikkelig. Selv om det ikke var like flott som på det ytre revet, var det flotte fisker å se på her også. Og det er så godt å snorkle og kose seg og se hvordan livet er under vann.
Jiha! Kuranda Scenic Railway!
Siste dagen i Cairns dro vi opp til en by midt i regnskogen som heter Kuranda. Byen ligger helt for seg selv, og for å komme dit kjørte vi en lang tur med en gondol. Det var to stopp underveis hvor vi fikk sett litt av regnskogen.
Turen tilbake fra Kuranda til Cairns gikk med et gammelt tog.
Det var en fantastisk togtur med nydelig utsikt og mye informasjon underveis. Vi lærte mye om gullgravertiden på 1800 tallet og hvordan de laget jernbanen. Helt supert!
Vel tilbake i Cairns var det bare å komme seg på flyet og dra hjem til Sydney for å møte Amalie som var kommet hjem fra Bathurst.... 
Helle inne på båten - ytre rev.Søsterkos - krokodille-elvecruise.
Dykketante!

Helle i bassenget på hotellet.

Gelato ble det hver dag!

Papsen, Aleksander og Ola klare for snorkling
fra båten på ytre rev.

Litt av en dame vi hadde med oss!

Trygt å holde seg til pappa når det er krokodiller i nærheten...


Fremtidige håndvesker..


En av flere nydelige skilpadder - Green Island.

Tantekos på båten fra Green Island.

Kosetid med paps - i gondolen på vei til Kuranda.

Sjekk den kule hatten Ola fikk seg i Kuranda!


Sløver litt med pink lemonade i bassenget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar