29. juni 2012

Tante og fetter på besøk!


Helle ser på de gamle gravstøttene på Manly Cemetery.
Spennende...
Solen har snudd og vi går mot lysere og varmere dager! Jommen har vi det godt!

Men været går opp og ned hele tiden. En dag har vi nydelig sol og 20 grader, neste dag er det pøsregn og helt ned i 12 grader. Høres mistenkelig ut som en sommer i Volda... Så da synes jeg vi er heldige allikevel - for det er tross alt vinter her, og nå blir det varmere - snart...

Tante Elisabeth og fetter Aleksander landet i Sydney på søndag morgen - og det var så koselig å se dem!
Vi har hatt noen kjempekoselige dager sammen. Den første dagen de var her kjørte vi ut til North Head for å se om vi fikk se Humpback whales. De svømmer forbi der hver vinter på vei nordover. Og det fikk vi jommen se også! Kjempespennende!
Etter det tok vi fergen inn til byen, slik at besøket fikk se deilige Sydney harbour! Det er jo virkelig et nydelig syn - og været var fantastisk!!

Fire fine søskenbarn på The Rocks market
En tur rundt på The Rocks market ble gjort, og vi fikk kost oss med litt deilig kaffe og kakao for å varme opp kroppene også.
Og så tok Ola oss på en liten omvisning i bakgatene. Der hadde han vært på omvisning med skolen, så da er det spennende å vise frem til oss også.

Mandag kjørte de hjemmeværende og besøket opp til Palm beach, og tok den søte, lille fergen ut til The Basin. Dette er et nydelig lite sted som jeg har skrevet om flere ganger tidligere. Det ligger i nasjonalparken Kuh Ring Gai Chase, og har mange ville små kenguruer (Wallabies).
Det er like koselig å komme dit hver gang - og det er så stille og godt.
Aleksander synes det var helt supert å bare gå rundt og nyte synet av Wallabiene, og han var så tålmodig at han fikk klappet flere av dem.
En strålende dag med nydelig vær!

Tante og Helle lokker på kenguruene!
Så ble det en "hverdag" for oss her, så da måtte besøket klare seg på egenhånd. Så da koste de seg en hel dag på Taronga Zoo. Tror de synes det var litt vel mye regn, men fikk se masse spennende dyr - og ble spesielt gode venner med Koalaen Erna!

Onsdag var det streik på skolen, så da tok Amalie turen til Linnea (Hun hadde forresten emigrert dit dagen før og overnattet, for hun skulle ihvertfall ikke gjøre noe med oss!!) - mens resten av gjengen tok bilen oppover mot Blue Mountains.
Været så ut til å bli litt regn - men vi tok sjansen! Alt så bra ut - helt til vi stoppet bilen. Da la skydekket seg så lavt at det var umulig å se noen som helst blåfjell ihvertfall... Men vi gikk oss en fin tur uansett, og Elisabeth + Aleksander tok seg en ekstra tur ned til et fossefall under skydekket, så da fikk de sett litt ihvertfall.
Vi koste oss i iskaldt vær (7,5 grader) med lue og votter og ullundertøy - og etterhvert sprakk skylaget litt også. Så heldigvis fikk de sett litt av det nydelige området.

Nå har besøket dratt videre til Alice Springs og The Red Center på en 9 dagers rundttur i outbacken, men de kommer tilbake til oss etter det.

Her hos oss startet vinterferien idag - så nå er det to uker fri fra skolen, og det er jo stas!! Karakterbøkene er også kommet hjem - og det er to skikkelige flinke skoleunger vi har! Stolt mamma!

Og snart er det ferietur til Cairns og leirskole til Bathurst for Amalie!


Vinterbarna ved Wenthworth Falls
Klatring i gummitrær på Circular Quay
Kult med fetterbesøk!

Aleksander passer på mamman sin -
på tur i regnskogen i Katoomba, Jamison Valley


Koser oss på fergen ut til The Basin

"Jeg skal sitte alene med gutta, mamma!!"
Tøffere og tøffere for hver gang hun tar dette skumle toget...
Nydelig vinterdag - Fairy Bower mot Shelly beach.

En ikke fullt så fin vinterdag - men gøy med regn da!!

2 kommentarer:

 1. Herlig! Vinter som minner om ein heilt vanlig sommar i Volda...jaja, godt at dokke fekk brukt ullundertøyet så det ikkje vart med forgjeves... ;) he he. Kjenne ej e SOO misunnelig!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser ut som at dere har litt sommervær i Volda nå - det unner jeg dere virkelig!
   God klem :)

   Slett