9. juli 2014

Roadtrip til Los Angeles

Helle storkoser seg på "ekte" karusell.
Bare et par dager etter at oldemor Solveig satte snuten tilbake til Volda, så tok vi imot vårt neste besøk! Så heldige er vi!
Elen, Svein Åge, Odin og Sigve er noen skikkelig gode venner som det var utrolig koselig å få besøk av! De har vi holdt sammen i mange år - både gjennom naboskap da vi bodde i Oslo, og senere da vi alle flyttet oppover til Ørsta/Volda. Og tenk - nå kom de på besøk til oss her i Palo Alto!

Elen fikk med seg en bra jentetur på "byen", og Svein Åge fikk bli med på skikkelig Google fest inne i San Fransisco - som avslutning av Google IO.
Og to ganger dro Tarjei, Svein Åge og en gjeng med andre pappaer på tøffe offroad-sykkelturer - en i skogene ved Santa Cruz, og den andre i fjellene like ved her vi bor.

Etter noen koselige dager i lokalmiljøet, med både innslag av indisk fest i parken, tur på det lokale utebassenget, gjentatte turer downtown Palo Alto - og selvsagt mye kos i hagen her hjemme - så satte vi nesa sørover i de kule bilene våre.

Målet var Universal Studios og Disneyland! En ferie som ungene har sett frem til lenge.

Vi hadde to overnattinger i Hollywood, og storkoste oss på Universal studios. Vi var der før de åpnet, og fikk gjort utrolig mye før køene satt inn for fullt. Sååå mye moro - og gøy å se hvordan man klarer å lage "berg og dal baner" uten at de er ekte. Man føler jo virkelig at man kjører dem, selv om det bare er 3D. Moro for stor og liten!
Transformers, Simpsons, Despicable me og Jurassic park var de aller mest populære rides'ene vi tok. Men også runden rundt backstage for å se hvor det er filminnspilling var veldig gøy.
Dagen ble lang - men flott!
Nattbad i poolen da vi var tilbake på hotellet, og deilig bobler til de voksne. Vi vet å kose oss.

Spennklare for en hel dag på Universal studios!!
En fridag på 4. juli - for å være med på Amerikas nasjonaldag... Men feriedag ble det kanskje ikke. Vi fikk sett Walk of fame og Hollywood skiltet, og shoppet endel. "Ripleys believe it or not" var en høydare! Og også "Chinese theatre" med hånd- og fotavtrykk av alle kjendiser (blant annet Sonja Henie) var veldig gøy!
Men med så mye inntrykk blir man jo sliten uansett. Men moro å ha sett det da.

Planen var å overvære fyrverkeriet på Santa Monica beach på kvelden, men det viste seg at vi hadde misforstått - og det var ikke fyrverkeri der. Heldigvis ikke bare vi som ikke forstod dette, da det var stappfullt med andre som også ble skuffet.

Men ikke noe problem - vi visste at det skulle være mye fyrverkeri dagen etter, så ingen hang med nebbet. Men kjørte heller litt lenger sørover til Anaheim - der Disneyland ligger.

Tidlig neste morgen var det opp igjen, og inn på Disneyland før det åpnet! Og det var også en super dag! Helle elsket alle prinsesse-rides'ene, og alt om Peter Pan og Frost og Alice i eventyrland osv... Hun svevet på en sky hele dagen. Særlig etter at hun kjøpte seg kjolen til Elsa fra Frost/Frozen...
De store ungene laget egne lasersverd, tok den ene skumle ride'en etter den andre - og hadde det fantastisk!
Star Wars, Pirates of the Caribbean, Indiana Jones, Splash mountain, Matterhorn, Space mountain - var noen store favoritter hos de store. Flere av dem ble tatt mange ganger...

For en flott gjeng vi har!!
Midt på dagen tok vi noen timers pause på hotellet - og det var deilig! Da var vi opplagte og klare til en lang ettermiddag/kveld.
Skikkelig bra å komme tilbake igjen da temperaturen var litt lavere. For det var skikkelig varmt!
Så vi koste oss videre, og fikk med oss både en nydelig middag, suverent fyrverkeri, samt et utrolig flott show.
Slitne, men glade gikk vi tilbake til hotellet rett før midnatt...

Fantastisk fyrverkeri, med prinsesseslottet i bakgrunnen - og selvsagt Tingeling flyvende frem og tilbake...
Søndag morgen satte The Vassbotn's seg i bilen og kjørte sakte men sikkert tilbake til Palo Alto sammen med de andre fire millionene som hadde hatt langhelg... Mens Tømmerbakk'ene koste seg videre med ferien sin; Santa Barbara, highway 1 gjennom Big Sur, Carmel, Monterey og hjem til Palo Alto om noen dager...


Prinsessa i kø for å ta "Peter Pan"-ride'en. Mye gøy i Disneyland!

Amalie foran prinsesseslottet i Disneyland.
Langt der borte var Hollywood skiltet!!
Kos ved bassengkanten - poolen i Palo Alto.

Tur på Zoo'en i Palo Alto. Odin og Amalie titter på skilpadde.

Lego går aldri av moten. Kos i hagen hjemme.

2 kommentarer:

  1. Gøy å lese! Så morsomt dere har hatt det - blir sliten bare av å lese!

    SvarSlett