26. februar 2014

Den nye hverdagen er igang!

Da er hverdagen igang her i Palo Alto!
Amalie har begynt i 8. klasse på JLS Middle School, Ola har begynt i 6. klasse på El Carmelo Elementary School, og Helle har begynt i 1. klasse i Transitional Kindergarden på Greendell Elementary School.
Dette er superspennende. 
Alle tre er veldig fornøyde allerede. Ola har fått en god kompis i klassen sin som heter PJ, og i tillegg så går det en superkoselig norsk gutt som heter Axel på samme skole! Han og Ola har fått god kontakt allerede, så dette er moro å se!

Amalie har kommet inn i en fin gjeng på skolen sin, og hun synes det er veldig spennende med ungdomsskole. De har ingen fast klasse, men de går fra klasserom til klasserom i de forskjellige fagene sine - og alle har sine egne "lockers" der de har bøkene som ikke brukes i øyeblikket.

Helle har begynt i noe som heter Transitional Kindergarden. Det er en to-årig 1. klasse for de som er født sent på året i 2008. California er midt i en forandring av tidspunkt for når man skal begynne i 1. klasse. Så hvert år i en periode så blir det en gruppe av barn som får en slik type 1. klasse. Det passer jo supert for oss - for da har Helle en veldig myk start. Så skikkelig 1. klasse starter på El Carmelo (der Ola går nå) i august.

Skoleåret følger det samme som Norge siden vi nå er på den nordlige halvkule igjen. Så det er ikke lenge igjen av dette skoleåret. Sommerferien starter allerede 30. mai - så det er utrolig lang ferie. Bra mammaen i huset ikke har jobb enda kan man si...

Men i august begynner da Helle i 1. klasse, og både Ola og Amalie blir på ungdomsskolen i henholdsvis 7. og 9. klasse!

Amalie og Helle har begynt på gymnastikk nå. Det er helt supert! Vi er på utkikk etter en karateklubb for Ola - så får håpe vi finner det snart. Og så skal vi stikke innom svømmesenteret nå en av dagene for å melde dem på svømming igjen. De gikk jo på svømming i Sydney, så det vil vi fortsette med.

Nydelige vårblomster i trærne!
Vi liker godt hverdagen her. Koser oss veldig - og nyter en fantastisk vår! Mye flotte farger - og ganske varmt vær. Sånn ca 15-22 grader på dagen. Litt kaldt på kvelden og morgenen enda...
2753 Ramona street.
Hit flytter vi om noen uker! Utrolig koselig hus og flott nabolag.
Enn så lenge bor vi i en møblert leilighet - men 1. april flytter vi inn i huset som vi skal leie det neste 1,5 året. Det gleder vi oss til!Koselig treff i San Fransisco! Anne Åse fra banken i Volda var på ferietur med familien sin!

Mye lekser etter skole...

Vi har kjøpt oss en kul el-bil! Nissan Leaf.

Ola utenfor skolen sin!Morsom dag på Children >

6 kommentarer:

 1. Veldig utfyllende, Margrethe!

  SvarSlett
 2. Åhhh dette var stas lesing! Gosh så fort det går, og så mye dere får til! Bra jobba!
  Amalie ligner veldig på deg Margrethe på det øverste bildet!!! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi koser oss veldig! Og så gleder vi oss til besøk av mannen din om et par uker. Synd ikke fruen blir med... Send med en klem da!

   Slett
 3. Det er så utrolig gøy å følge med dere! Dere får gjort så mye på kort tid! Og veldig godt å høre at dere trives allerede, ikke minst barna. Er Tarjei igang i ny jobb?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig, Anita! Ja, han starta med en gang han - vært der en mnd nå.

   Slett