16. oktober 2014

Oktober er her! Halloween sa du?


Velkommen til oss!
For de som trodde at Halloween var noe man "feiret" med skumle barn som går fra dør til dør og spør etter godteri den siste dagen i oktober - de har nok ikke bodd i USA.
Jeg trodde vi hadde god kontroll etter tre år i Australia - der man gjør mye mer ut av dette enn vi har vært med på i Norge. I Australia pynter man husene sine med edderkoppspinn og lik og grusomheter dagen før Halloween - og så er det en runde for å samle snop i dagslys på Halloween. For det er jo vår og nydelig vær der.

Men her i Palo Alto begynte skjelettene og edderkoppspinnet og hauger med gresskar plutselig å dukke opp første dag i oktober!
Jepp. Så her feirer man tydeligvis Halloween. Husene dekoreres gjerne innvendig også - og man kan besøke "Haunted houses" som folk lager i hagene sine - allerede i midten av oktober.
Ok. Vi har lært noe viktig etter noen år utenlands - Embrace! Her er vi ikke negativ til noe - og vi tar imot nye tradisjoner. Så hos oss er det selvsagt pyntet på trappen med hauger av gresskar - og edderkopp. Fra ca 5. oktober. Selvsagt.
(Det at ekornene har spist opp det meste av gresskar, og at vi må kjøpe nye på nytt og nytt - det er en helt annen sak... For vi har vel fortalt at det KRYR av ekorn her?)

Helle sin klasse hadde sin første ekskursjon nettopp i Halloween sin ånd! Til en gård i nærheten som har laget en "Pumpkin Patch" nå i oktober. Det var stor stas å kjøre gul skolebuss, og å besøke Haunted House, kjøre minitog rundt i åkeren - og å velge seg ut et eget gresskar man kunne ta med hjem. Og hoppeslott selvsagt. Alltid hoppeslott. Men det er vi vant med fra Australia...

Helle på The Pumpkin Patch med klassen sin.
Her kjører de rundt i et tog i åkeren - veldig moro!
Men det er ikke bare Halloween vi styrer med her hos oss - vi har nemlig også hatt mer besøk. Heldige oss fikk besøk av Hege, Steinar, Simen, Viktor og Marte også! Bare noen dager etter at Lisbeth og Hugo dro hjem til Volda - kom denne supre gjengen direkte fra Oslo.
Vi hadde faktisk besøk av denne gjengen da vi bodde i Sydney også. Da dro vi opp til Fraser Island med dem - og hadde en morsom ferie.
Her er et par blogginnlegg med litt mimring fra den gangen: Fraser Island og hverdag i Sydney.

Utrolig koselig å ha besøk av Hege igjen! Tenk at du kommer og besøker meg overalt i verden!! Takk.
Denne gangen hadde vi ikke mulighet for å reise noe rundt med Hege og Steinar, men vi fikk mange koselige turer i nærområdet - pluss at de kjørte ned Highway 1 og langs Big Sur - og ned til LA via Santa Barbara.
Virket som de koste seg skikkelig der - veldig fornøyde med bilturen nedover, og også selvsagt med Disneyland...

Fine Marte og Helle koste seg masse sammen!
En av helgedagene tok vi en kjøretur inn til San Fransisco med besøket, og tok turen over Golden Gate bridge. Det er alltid en bra tur! Og vi var heldige med været.
Det har vært helt nydelig vær her nå - og til og med inne i byen har det varmet seg opp. Indian Summer kaller de det - og det pleier visst å være sånn i september og oktober.

Sjekk de tøffe gutta her da! Gjett om de koste seg med et par uker sammen.
Ola, Viktor og Simen.
Etter turen oppe på utsiktspunktet mot Golden Gate, kjørte vi en runde ned i Marin County og spiste deilig mat på Fish. Det er virkelig en favorittrestaurant. Superkoselig område - og veldig god mat!
Vi tok også turen ut til kysten og fikk sett litt av de store bølgene og havet som omkranser store deler av SF.

Området helt øst i San Fransisco er nydelig for de av oss som elsker havet. Hadde bare vannet vært litt varmere...
Her står vi ved Cliffhouse og ser sørover.
En annen dag kjørte vi opp til en lokal vingård som heter Ridge. Det er ikke langt unna - og for et sted! Vi har ikke vært der før, men har fått dette anbefalt av flere. Det er virkelig et nydelig område - og fantastisk vin! Alle vinsmakerene koste seg, selv om ungene kanskje synes det ble litt kjedelig. Jommen bra vi har med oss Amalie som er super med de små jentene. (Takk, Amalie!!)

Tarjei og Steinar nyter utsikten på Ridge Vineyard.
Etter vinsmakingen kjørte vi til vår absolutte favorittpark: Foothills park. Det er en park jeg har skrevet om flere ganger tidligere. Her koste vi oss med nydelig picnic og en deilig og avslappende ettermiddag.

Deilig picnic i Foothills park.

Her storkoser damene seg! Vi var på det lokale markedet begge søndagene de var her - og her har vi kjøpt oss en deilig
morgenkaffe og pumpkinmuffins! For en start på dagen!

Tusen takk for utrolig koselig besøk, Hege og Steinar! Alltid koselig å være sammen med dere. Sees nok snart igjen.

Og en ny halvmaraton har gamlingene i familien fått til også.
Her er vi fornøyde etter målgang i San Jose for et par uker siden.
Og nå er faktisk neste besøket i luften - straks klare for å lande på Oakland airport! Vi gleder oss veldig til å se dere, Fred og Ann Christin - Ella og Mina! Maten står straks på bordet. Velkommen!