23. april 2012

Sykkelsøndag!

Spennende område å sykle gjennom!
Nå har besøket reist hjem, og de to siste feriedagene var Amalie og Ola på tenniscamp! Det var gøy! Moro å prøve noe nytt.

Igår (søndag) bakte vi en deilig Schakenda sjokoladekake, og dro avgårde med syklene våre. Det liker vi godt - og det var kun Helle og mamma som hadde vært på North head før. Så dit ville vi sykle oss en tur.

North head er på Manly og en del av Sydney national park. Nydelig område! Vi syklet både i skogen og gjennom et krigsminne-område - og ut på tuppen av North head. Der er det nydelig utsikt inn mot Sydney - og ut mot havet!

Sjekk gjengen da!!
Deilig dag!!
Og nå er vi vel klare for hverdag igjen?

Under tre uker til mormor kommer på besøk nå! Hurra!! :)





Fant oss en liten kompis...

Au!!!

Fantastiske klipper!

Yes! Alltid en grunn til å gjøre seg til!

15. april 2012

Dagstur til Blue Mountains

Da er vi klare for en kollektiv dag!!
Høstferien fortsetter for Ola og Amalie, og heldigvis er fammor og tante Tuva på besøk - så da blir det koselige dager allikevel, selv om Helle, mamma og pappa har hverdag med jobb og barnehage!

Da vi var i Blue Mountains sammen med Anette, Eirik og Sara ble vi så imponerte over området - så det ville vi vise frem til Gry og Tuva også!
Men etter masse bilkjøring i to separate biler forrige helg - så ville vi prøve noe nytt: togtur!
Og det fungerte strålende :)

Koselig turvei mot Echo point
Vi stod opp tidlig, og tok bussen inn til byen - og så toget vi oppover mot Katoomba!
Der tok vi to taxier inn til Scenic world. Der er det mye gøy å gjøre! Og siden vi hadde vært der før, så visste vi hva vi burde prioritere. 
Vi fikk med oss begge to på både verdens bratteste togbane (52 grader!!), lang og fin tur i regnskogen nede i Jamison Valley - bane opp langs fjellet over tretoppene, og en avslutning med taubane over hele Jamison valley! Sååå gøy og helt nydelig område!!

Vi gikk en fin tur over til Echo point hvor vi fikk se de fine Tre søstre. Det var en fantastisk blå dis over dalen - flott utsikt!!

Vi avsluttet turen vår med å dra inn til den koselige byen Laura, og spise middag der. Nydelig pizza - og nok en gang: nydelig vin!

The three sisters!
Toget hjem fungerte bra - og det er faktisk en strålende måte å komme seg til Blue Mountains på.
(Tips: søndager er det Family funday sunday - og det koster kun 2,50 dollar per person i hele stor Sydney - helt opp mot Newcastle, ned mot Wollongong og ut til Blue Mountains!!)

Takk for lånet av bilder Tuva!!

9. april 2012

Hunter Valley

En liten pause på vei oppover til
Hunter Valley!
I slutten av påsken dro vi opp til Hunter Valley med det koselige besøket vårt!
Vi ville få mest mulig ut av turen, så vi hadde bestilt overnatting på en liten vingård som heter Littles Wines.

Vi kjørte oppover langs en turistrute. Masse flott natur - og mye gøy å se på underveis.
Da vi kom frem til vindistriktet var vi sultne - og kjørte direkte til Wyndham estate. Det er et helt fantastisk område et stykke fra de andre vingårdene. De har nydelig vin - samt en helt fantastisk restaurant!
Vi koste oss med deilig mat ute i det fine været, før vi tok den første prøvesmakingen. Sååå godt! Måtte kjøpe med oss nydelig dessertvin!

Helle blant noen vinranker...
Etter å ha lagt fra oss både biler og eiendeler der vi skulle bo, tok vi bena fatt og gikk bort til en vingård like ved siden av - Pokolbine Brothers.
Den var veldig liten - og hadde kun to viner vi kunne prøve. Men de var gode - og hvitvinen ble innkjøpt!

Vinkjellerene stenger ganske tidlig, så når klokken bikker 17 er alt stengt. Så da var det bare å komme seg tilbake til Littles wines og kose oss videre med god nyinnkjøpt vin!
Vi fikk koselig (?) besøk av frosker både i vinduet og på badet også... Alltid gøy med dyreliv i Australia!! hehe.

Sliten jente på vei hjem fra Pokolbine brothers.
Neste morgen fikk Tarjei og Margrethe løpt seg en tur - og det var helt fantastisk! Vi løp forbi olivenlunder hvor vi fikk smakt oliven (oj - sååå besk smak!!), samt en helt nydelig kengurufamilie så rart på oss der vi løp forbi. Sååå fine de var :)

Etter en deilig frokost var vi klare for å smake mer nydelig vin!
Først gikk turen til De Bortoli. Der hadde de både en helt nydelig pink Muscato og en dessertvin (Noble one) - som overgikk det meste vi har smakt!

Smaking på Wyndham estate


Deretter gikk turen innom Peterson Champagehouse. Der er et sjokolademakeri også - så ungene fikk kose seg med jordbær med smeltet sjokolade, og vi kjøpte selvsagt mye god sjokolade med oss. Mye som faktisk var fantastisk sammen med vin!!

Vi fikk smakt noen nydelige sparkling hos Peterson. Det er jo så friskt og godt!! mmmmmm....

Så var turen kommet til McGuigan. Der har de ostefabrikk også, så vi smakte masse deilig ost og kjøpte med oss noen gode også - før turen gikk inn i vinkjelleren. Sååå mye godt! Vi kjøpte med mange nydelige dessertviner og dro videre med et smil om munnen!

Litt opplæring!
Siste stedet vi dro innom før turen gikk hjem til Sydney, var Tyrrells. Her kunne vi gå bak i produksjonslokalene og se også - så det var spennende! Stooore eiketønner med vin. Mange gode lukter...
Vi fikk smakt mye god vin her også, og kjøpte med oss mange gode røviner - og en fantastisk port som smakte litt som Muscato.

For en tur! Og for noen gode viner! Takk for turen, Gry og Tuva!!

7. april 2012

Påsken 2012


Båttur ut til The Basin
Nå er fammor Gry og tante Tuva på besøk hos oss - og det er så koselig!
Vi har jo vært her i snart 9 måneder nå - og selv om vi storkoser oss og virkelig trives, så er det utrolig koselig å få besøk og å vise frem livet vårt her nede.

Amalie, Ola og Helle tok lykkelig imot fammor og tante Tuva - og de storkoser seg alle tre.

Amalie og Ola fikk vist frem hvordan det er på skolen, og det var spennende å vise frem! Men mens det var skole, så hadde vi andre mulighet for å ta en liten turistrunde.

Koselig picnic under trærne på The Basin
Så da tok vi oss en kjøretur oppover Northern beaches for å se litt på det flotte området vi bor i.
Da vi kom frem til Palm beach tok vi en liten koselig fergetur ut til The basin. Der har vi vært en gang før (sammen med de fine vennene våre som har flyttet hjem. Vi savner dere!!!) - og vi ville gjerne vise det frem igjen.
Innspilling av Home & away!!
Etter en koselig liten fergetur kom vi frem og ble tatt imot av koselige små kenguruer. De er jo så fine! Dette er i nasjonalparken Ku Ring Gai, og det er utrolig mye dyreliv her. Vi fikk sett massevis med fugler, og små kenguruer (de heter Wallabies) og til og med et par store "drager".
Etter en deilig lunch og en liten vassetur, tok vi fergen tilbake til Palm beach.
Der kjørte vi videre opp til den lange, fine stranden for å se om vi fant hvor de spiller inn "Home & away". Vi fant både strand og innspillingssted - og jommen meg spilte de inn en scene midt på stranden! Så det var jo spennende å få med seg!

Skjærtorsdag var siste dag på skolen før ferie, så langfredag startet påskeferien. Men hva er bedre å starte påskeferien med enn å ta med fammor og tante Tuva på Luna park? Ingenting - så dit bar det! :)
Veldig gøy for Amalie, Ola og Helle med karuseller på alle mulige måter. Og tante Tuva var supertante og tok dem med på alt de ville. Så gøy!

Tante Tuva på Palm beach
Påskeaften tok vi alle fergen inn til byen og tok turen opp til Paddington market. Der er det koselig å gå rundt å se på de lokale designerene og kanskje kjøpe noen fine ting?
Amalie ble igjen med tante Tuva og fammor på markedet - og fikk virkelig kosa seg uten søskenmas, mens vi andre tok oss en tur rundt i Paddington og tittet og spiste koselig lunch før vi tok fergen hjem igjen til Manly.

Helle lager kjøttkaker med fammor! Nam!
Imorgen (søndag) skal vi kjøre til Hunter Valley. Der skal vi sove over på en liten vingård, og vi håper å finne mange fine vingårder som vi kan besøke.






God påske til alle dere som følger oss!!

Inngangen til Luna park - fotografert av Helle!!